Няма да е Коледа, ако…

Коледният вкус не е само канела и ябълки. Той има много измерения. Усещаме го със сетивата си, чувстваме го с душите си, изпитваме го физически и психически. Традиционните и нетрадиционните участи, които ни сполетяват в месеца на Дядо Коледа и Снежанка са доста, но по-долу ще ви представя моите 5 фаворита, без които празничната емоция би била незавършена.

„Сам в къщи“ за 3845-ти път

Това е толкова тривиално, изтъркано и дъвкано през годините, че чак ми става тъпо да пиша за него, но просто няма как. Това е All I want for Christmas на филмовата индустрия. Част от нас ще си надянат коледните чорапи, ще си сипят нещо за пиене, ще си сложат нещо за ядене и развълнувано ще гледат Маколи Кълкин като малък и сладък, сякаш им е за първи път. Другата част ще хейтят до безкрай тази неписана традиция, докато скролват фийда си и гледат статусите на първата част. Анти- „Сам в къщи“ хората категорично ще отричат филма, но реално погледнато след 30-тия пост във Фейсбук, на който са попаднали по повода, все едно са го изгледали и те. Истината е, че по един или друг начин, всяка Коледа всички гледаме „Сам в къщи“.

Сармите

Най- великото ястие. Сармите за мен определено стоят над елхата в пирамидата на коледните важности. Елха може и да не ми създаде коледно настроение, но сармите със сигурност. Аз лично не ям месо от доста време, но не съм от лудите немесоядци. Миналата година си гръмнах 10 сарми на 25-ти и бях изключително щастлива. Тази година мисля да процедирам по същия начин. Нека да обърна и внимание, че постните сарми на Бъдни Вечер също са притежатели на вкус, от който няма как да не ни стане доста коледно.

Заключенията ми до тук: на Коледа всички гледаме „Сам в къщи“ и всички ядем сарми. ВСИЧКИ.

Пълен финансов колапс

До средата на декември някак си се получават нещата и след 15-ти се започва с коледни партита, събирания, брънчове, вечери, напивания. След като се инвестира една известна сума в тези инициативи, идва ред на подаръците. Почва се една одисея на кого-какво, пък да се опаковат, пък картички да се надписват….А недай си Боже някой да те покани и на рожден ден в този период. Краят на декември е финалната права на паричните ни издихания, пръскаме едни последни 100 – 200 лева за Нова година, които едвам сме удържали през месеца. На 1-ви Януари отваряме очи и си казваме: Тази година ще пестя.

Едни сандалки в мола

Е, не сандалки, може би по-скоро тимбърлендки, но ми схващате мисълта. Без значение дали обичаме да ходим в молове или не, по коледните празници всички попадаме там. Основната причина обикновено са подаръците. Моето мнение е, че по малките квартални магазинчета могат да се закупят доста по-яки неща, но моловете печелят преднина, основно с това, че там е топло. Фестивната декорация и веселата коледна музика, също до някаква степен може да повдигнат коледния дух, докато не попаднем на опашка за някоя пробна. Децата също са доста дразнещи, но на фона на цялата какафония, шумовете се преплитат и някак всичко започва да те дразни по равно. Но това е положението – всяка година ходим на мол за едно традиционно коледно блъскане. Всички.

Намалението в Zara

Най-голямото модно събитие в края на всяка година. Датата е 25-ти декември. Освен sms известието, което обикновено ме буди в коледната утрин, получавам и 100 съобщения във всички общи чатове, в които преобладават женички – „Дами, намалението почнА“. Преди време бях направила грешката да отида във физическия магазин в деня на намаление. Мисля, че е излишно да казвам, че там работата беше THIS IS SPARTAAA!!! и аз бързо се предадох. С риск да не си уцеля размера, тъй като в Zara са ми били окей дрехи от XS до L, аз отворих онлайн магазина, поръчах си 5 неща за 100 лева и бях много доволна. Цаката тук е в рамките на 5 дни след намалението да намажем нещо яко, защото според измислената ми статистика, близо 85,7% от българките влизат в коледната промоция на Zara със силно положение и готините неща бързо свършват.

Не ви казах някакви страхотни новини, но както вече писах, коледните случвания са доста, и това е моята селекция от топ 5, категория деветдесетарски деца. Ще завърша с една моя най-любима реклама на Audi, която представя под друг ъгъл какво имам предвид за моловете.  

Весели празници! Бъдете здрави! Enjoy!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: